Τσαμπουκά θες;! Θα τον έχεις!

Το ψυγείο μου δεν είναι φρόνιμο. Έχει γίνει πολύ θορυβώδες τον τελευταίο καιρό και δεν παίρνει ούτε από λόγια ούτε από ..."περιποίηση" (αν με καταλαβαίνεις!...). Φαίνεται πως το μοτέρ έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση αλλά δεν πρόκειται να φύγει με ήσυχο τρόπο. Θέλει φασαρία και ξεσηκώνει και τα άδεια βαζάκια μαρμελάδας που βρίσκονται από πάνω στο ντουλάπι!  Αυτό δεν θα περάσει έτσι! Έλα να αραιώνουμε σιγά σιγά! Πολύ βάζο πια και αυτή η ανακύκλωση πόσα να αντέξει! Χρειαζόμαστε επαναπροσδιορισμό!

Και μετά από αυτή την άκυρη εισαγωγή ακολουθεί tutorial για πρώην βαζάκι - νυν κηροπήγιο! 
 

 Τι θα χρειαστώ:
- γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας (άδειο εννοείται...)

- ένα κομμάτι δαντέλα (για γκλαμουριά) περί τα 20x10 εκ.
- κορδέλα

- ατλακόλ & πινέλο
- κόλλα σιλικόνης
- ένα κουμπάκι

Τι κάνω λοιπόν:
Απλώνω ατλακόλ στην επιφάνεια του βάζου για να κολλήσω το κομμάτι της δαντέλας ή χρησιμοποιώ την καινούργια μου αγαπημένη φίλη: κόλλα σε σπρεύ! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που την ανακάλυψα και θα περάσουμε πολλές ωραίες στιγμές μαζί!! Αυτό ήταν το πρώτο της τεστ και απεδείχθη αντάξια των προσδοκιών! Ωστόσο δεν είναι απαραίτητη για το εν λόγω project! Απλώς δεν χάνω εικαιρία να τη χρησιμοποιήσω!
 
 
Μετά την αρχική αυτή τοποθέτηση της δαντέλας κόβω τα κομματάκια που περισσεύουν και συνεχίζω με την μόνιμη εφαρμογή πάνω στο βάζο. Ανακατεύω λίγη ποσότητα ατλακόλ με νερό (η αναλογία είναι περίπου 1:3) και με πινέλο απλώνω το μείγμα εξωτερικά. Αφήνω να στεγνώσει εντελώς.

Αφότου στεγνώσει το βαζάκι, καλύπτω το χείλος με κορδέλα και φτιάχνω κι ένα φιογκάκι για εφέ! Χρησιμοποίησα χρυσή κορδελίτσα για αντίθεση.
 
 
 
Πάνω στο φιογκάκι κολλάω με θερμόκολλα το κουμπί (του έκοψα το πίσω μέρος για να μην εξέχει).
 

Έτοιμο!
Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό, ειδικά αναμμένο στο σκοτάδι!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...