Αναμνήσεις γάμου - Μήνυμα σε παλιά καδράκια

 
 
Γατάκια, σκυλάκια, μωράκια διακοσμούσαν τους τοίχους των δωματίων μας πριν από πολλά χρόνια. Όλα μέσα στα γνωστά καδράκια που είχαν σκέτο τζάμι και χωρίς κορνίζα να τα πλαισιώνει. Οι φωτογραφίες ξεθώριασαν και ξεπεράστηκαν. Τα καδράκια έμειναν και.... όοοοχι! Δεν θα τα πετάξουμε στα σκουπίδια! Γιατί ίσως παλιότερα οι φωτογραφίες μας προκαλούσαν συναισθήματα, τώρα όμως αρκεί απλώς μια λέξη.
 
Υλικά που θα χρειαστώ:
πλάτη από ένα παλιό καδράκι (σε ό,τι μέγεθος θέλετε)
ένα άγκιστρο για τον τοίχο
φελλό ή χαρτόνι
γάζα (ύφασμα)
τούλι ή διχτυωτό ύφασμα
γράμματα (πλαστικά/ξύλινα)
κόλλα
σπρέι/ακρυλικά χρώματα
  1. Σκέφτομαι τι λέξη θέλω να γράψω και διαλέγω το σωστό σε διαστάσεις κάδρο.
  2. Κόβω ένα κομμάτι χαρτόνι ή φελλό στις διαστάσεις του κάδρου για να καλύψω τα ανοίγματα που έμπαιναν κάποτε τα άγκιστρα. Παράλληλα δίνω και λίγο όγκο έτσι για να μην είναι ένα με τον τοίχο!
  3. Τοποθετώ το φελλό και ασφαλίζω με το άγκιστρο.
  4. Κολλάω με θερμόκολλα (η πιο γρήγορη λύση) το ύφασμα στην πίσω πλευρά και προσέχω να το έχω τεντώσει καλά για να αποφύγω ζάρες στην όψη.
 5.  Επέλεξα να βάλω ένα χρυσαφί δίχτυ πάνω από τη γάζα γιατί έκανε το αποτέλεσμα κάπως πιο επίσημο. Μπορείτε να βάλετε και τούλι, χαρίζει πολύ!
6. Το κολλάω στην πίσω πλευρά πάλι και κόβω ό,τι περισσεύει μόλις κρυώσει η κόλλα.

Ήρθε η ώρα να γράψω το μήνυμά μου!
Έψαξα στην αγορά για ξύλινα γράμματα αλλά το μόνο που βρήκα ήταν αλφάβητο και αριθμοί από πλαστικό για παιδάκια. Μια χαρά!
 
 7. Έβαψα με άσπρο σπρέι τα γράμματα που φτιάχνουν τη λέξη "μαζί" (πολλοί γάμοι τελευταία...! επηρεάστηκα!) και άρχισα να συνθέτω το καδράκι μου.
Αυτή είναι η πρώτη σύνθεση. Τη διακόσμησα με ένα λουλουδάκι φτιαγμένο επίσης από γάζα. (Μου θυμίζει λίγο νυφική ανθοδέσμη...)
 
 
αλλά...

στη συνέχεια μου ήρθε έμπνευση! Το οριστικό αποτέλεσμα είναι αυτό! Λευκή δαντέλα, το μπουκετάκι και τα κουφέτα από το γάμο που είχα παρευρεθεί πρόσφατα συμπλήρωσαν τέλεια το μήνυμά μου! Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα...♥♥♥

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...