Μαγική σοκολατόπιτα

 


από τα χεράκια της Λόη






































για τη ζύμη θέλουμε:
1/2 κούπα(όχι φλυτζάνι) γάλα
1/4 κούπας βούτυρο(όχι μαργαρίνη!)
2 κουταλιές ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1/2 κούπα αλεύρι απλό (όχι φαρίνα!)
2 αυγά

για τη γέμιση θέλουμε:
2 1/2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ
4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
2 κρόκους
300γρ. κουβερτούρα

Πάμε στην εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε κατσαρολάκι, σε μεσαία θερμοκρασία, ζεσταίνουμε το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι. Μόλις αυτά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τα δύο τα αυγά. Τη ζύμη την απλώνουμε με κουτάλι σε πυρεξάκι (το δικό μου πρέπει να 'ναι γύρω στα 22εκ. αν δεν απατώμαι) φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και τα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'C για 30λεπτά.

Πάμε στη γέμιση:
Σε κατσαρολάκι, πάλι, ζεσταίνουμε τις 2 κούπες γάλα. Σε άλλο σκεύος αναμιγνύουμε καλά τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ/αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το γάλα στο κατσαρολάκι, παίρνουμε με μια κουτάλα μέρος του γάλακτος και το προσθέτουμε στο άλλο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το δεύτερο στο πρώτο ανακατεύοντας γρήγορα, μέχρι να πήξει (στο 2 το βάζω εγώ για να μη μου κολλήσει στον πάτο καθόλου). Αφού πήξει η κρεμούλα, κόβουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια, τη ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά από τη κρέμα και γίνει ομοιόμορφα σοκολατένια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και γαρνίρουμε με σαντιγί.

Το ατού αυτής της σοκολατόπιτας, εξ ου και το "μαγική", είναι στη ζύμη, διότι είναι ίδια με εκείνη των σου και εκλέρ, και όχι της κλασικής, μπισκοτένιας τάρτας. Σε συνδυασμό με τη γέμιση και τη σαντιγί είναι όλα τα λεφτά! Αν έχετε καμμιά άλλη απορία, εγώ εδώ είμαι, οκ; Καλή επιτυχία όποτε το επιχειρήσετε!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...